آنودایزینگ سخت آلومینیوم

آنودایزینگ سخت آلومینیوم یا هارد آنادایز قطعات آلومینیومی یک گزینه مناسب برای ایجاد پوشش آندی با مقاومت مطلوب نسبت به عوامل سایشی و خورنده می‌باشد. هارد آنودایزینگ در دهه های اخیر در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. پوشش آنودایز سخت برروی قطعات آلومینیومی طی فرایندی حساس تر و برای دستیابی به لایه اکسیدی با ضخامت بالاتر در چگالی جریان بیشتر و دمای پایین‌تر نسبت به آنادایز نرمال انجام می‌شود. مجموعه آلودایز در حال حاضر با تولیدکنندگان برتر صنایع مختلف کشور، اعم از خودروسازی، هوا- فضا، خانه وآشپزخانه و… همکاری دارد و خدمات آنودایزینگ سخت آلومینیوم را با کسب تجربه‌ی مناسب و با رعایت استاندارد های جهانی، تجهیزات فنی متناسب، کیفیت بالا و مشاوره حرفه ای، به کارفرمایان محترم را ارائه می‌دهد.

هارد آنادایزینگ مشکی

آنودایزینگ سخت یا هارد آنادایز آلومینیوم چیست؟

پوشش آنودایز سخت که طی فرایند آنودایزینگ سخت (و یا hard anodizing) در چگالی بالا و دمای پایین ایجاد می شود، یکی از انواع آنودایزینگ قطعات آلومینیومی است که سبب ایجاد لایه ای نازک و بسیار مقاوم بر روی سطح آلومینیوم شده و سطح آن با پوشش آندی یکپارچه می شود. آنودایزینگ اولین بار روی آلومینیوم پس از جنگ جهانی دوم (1946 – 1948) در آلمان، انگلستان و اتحاد جماهیر شوروی انجام شد و انواع الکترولیت های مورد استفاده عبارت بودند از: اسید اگزالیک و سولفوریک. امروزه، هنوز هم اسید سولفوریک در محدوده غلظت های وسیع و متنوع در تولید پوششهای آندی سخت استفاده می شود.

لایه ایجاد شده بر سطح آلومینیوم طی این فرایند دارای دامنه ای مجاز بین 12.7 تا 114 میکرومتر است در حالی که مقدار معمول آن 51 میکرومتر است  با این حال، باید توجه داشت که ضخامت بیشتر لزوماً به معنی سختی بیشتر نیست و سختی این پوشش با چگالی جریان اعمال شده،دمای الکترولیت و غلظلت الکترولیت رابطه مستقیم دارد.  بنابراین ، افزایش ضخامت پوشش با استفاده از محلولهایی که سرعت انحلال Al2O3 کم است ، یعنی در دماهای پایین (زیر 5 درجه سانتیگراد) و چگالی جریان زیاد به بهترین وجه حاصل می شود. خدمات شرکت مهندسی سطح آلودایز بر اساس استاندارهای جهانی است و جامع ترین مشاوره و آزمایشات دقیق جهت ایجاد پوشش هارد آنادایز را ارائه می‌دهد.

فرایند آنودایزینگ سخت آلومینیوم

آنودایزینگ سخت  معمولا به‌ صورت کنترل جریان انجام می شود تا کنترل ولتاژ، زیرا هنگام تولید پوشش آنودیکی با ضخامت زیاد، ولتاژ، بسته به ترکیب شیمیایی آلیاژ، الکترولیت و دمای آن، از مقدار اولیه حدود 20 ولت به بیش از 100 ولت افزایش می یابد. بنابراین بر اساس جریانات الکتریکی، پوششی محکم و اکسید شده بر روی سطح قطعات آلومینیومی به صورت سلول های شش ضلعی منظم تشکیل می شود. چگالی جریان باید به آرامی از مبدا فرآیند از 0 به مقدار هدف افزایش یابد. در مورد آلیاژهای ریخته گری، کاهش چگالی جریان اغلب کیفیت پوشش ها را بهبود می بخشد.

از طرف دیگر افزایش چگالی جریان معمولاً مقاومت در برابر سایش پوشش آندی تولید شده روی آلیاژهای کارپذیر را بهبود می بخشد. بنابراین لزوم استفاده از رکتیفایرهای دی سی پالسی مشخص می شود. با بهره‌گیری از رکتیفایرهای پالسی D.C به دست آوردن پوشش هایی بدون ایجاد سوختگی تسهیل می شود و به خصوص برای انودایزینگ آلیاژهای سخت بسیار کاربردی است. دما نیز یک پارامتر بسیار مهم است که باید در حین آنودایزینگ سخت کنترل شود. معمولاً در حدود 0 درجه سانتی گراد است که بسیار کمتر از مقدار آنودایز کلاسیک یا آنادایز نرمال است.

در طول فرایند آنودایزینگ سخت ، مقدار زیادی گرما در حمام الکترولیتی پراکنده می شود ، بنابراین باید از ظرفیت برودتی مناسب اطمینان حاصل شود. از یک طرف ،انحلال آلومینیوم در محلول اسیدی گرمازا است. از طرف دیگر، مقاومت پوشش در هنگام آندایزینگ افزایش می یابد. با افزایش مقاومت پوشش، میزان ولتاژ برای رسیدن به چگالی جریان تعریف شده افزایش می یابد و در نتیجه مقدار زیادی گرما در اطراف قطعه جمع می شود که برای از بین بردن آن نیاز به طراحی یک سیستم تلاطم سازی و کولینگ مهندسی شده می باشد.

هارد آنادایز آلومینیوم

مزایای آنودایزینگ سخت آلومینیوم

تفاوت آنودایزینگ سخت و آنودایزینگ نرمال آلومینیوم

مهم ترین تفاوت بین آنودایزینگ نرمال و آنودایزینگ سخت آلومینیوم یا هارد آنادایز آلومینیوم، ضخامت پوشش لایه ی اکسیدی، مقاومت به سایش و سختی آن می باشد. قطعات آلومینیوم با لایه آندی سخت، ضخامتی بیشتری داشته (معمولا 50 میکرن) که در چگالی جریان بالاتر، دمای کمتر و در کل با تکنولوژی پیچیده تری نسبت به فرایند آنودایزینگ نرمال ایجاد شده اند. در نتیجه لایه اکسیدی ایجاد شده مقاومت بیشتری دارد. پوشش ایجاد شده طی فرایند آنودایزینگ نرمال نازک تر و مناسب برای صنایعی که کمتر مورد سایش و خوردگی و دمای بالا قرار می گیرند، می باشد.

تفاوت آنودایزینگ سخت و آنودایزینگ نرمال

کاربرد آنودایزینگ سخت آلومینیوم در صنایع مختلف

آنودایزینگ سخت آلومینیوم در چه مواردی کاربرد دارد؟ 

امروزه کاربردهای آلومینیوم آنودایز سخت در حال رشد است و بسته به خصوصیات پوشش مورد نظر در زمینه های مختلف اعمال می شوند. از آنجا که در برابر فرسایش، ضربه، سایش و خراش مقاوم هستند، محصولاتی مانند بدنه سوپاپ ها، تاج های پیستون، پمپ ها و پروانه ها، ریل های راهنما، سیلندرهای پنوماتیک، غلتک ها، ریل ها، ظروف آشپزخانه، صنایع نساجی، خودرو سازی و … ساخته شده از آلیاژهای آلومینیوم سخت آنودایز می شوند. از جمله صنایع تحت پوشش عبارتند از :

صنایع الکتریکی

صنایع هوافضا

صنایع شیمی

صنایع پزشکی

صنایع نساجی

صنایع خودروسازی

صنایع شیمی

چرا باید مجموعه آلودایز را برای انجام خدمات آنودایزینگ سخت آلومینیوم انتخاب کنید؟

قیمت دهی خدمات هارد آنودایزینگ بدلیل مصرف بالای انرژی جهت اجرای تکنولوژی سیستم کولینگ و زمان طولانیه انجام فرایند، گران تر از آنادیز رنگی و آنادایز نرمال می‌باشد. بطور کلی قیمت دهی خدمات آنودایز بر اساس نوع و شکل قطعه، ضخامت پوشش لایه ی اکسیدی، آلیاژ و پیچیدگی قطعه و هدف از انجام آن، مشخص می‌شود. جمله نوع کاربرد قطعات، آلیاژ و ابعاد. مجموعه آلودایز با بیش از 5 سال تجربه تخصصی و حرفه ای در زمینه انواع پوشش های آنادایز قطعات آلومینیوم در تهران، با بهترین امکانات و دقیق ترین آزمایشات و کادر مجرب آماده ارائه بهترین مشاوره و خدمات در زمینه انواع پوشش های آنودایزینگ سخت قطعات آلومینیومی، همگام با استاندارد جهانی می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x